Subscribe

Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

vineri, 15 februarie 2008

Proiect nou

Numai pentru nebuni,
intrarea nu e permisa oricui!

Indrazneste sa gandesti!

Nume, autor: Femei - Charles Bukowski


Cartea se poate downloada gratis de aici,
daca nu merge acest link (putin probabil),
lasa-mi adresa ta de mail si in scurt o vei primi.


Mostra:

"Aveam 50 de ani şi nu ma mai culcasem cu o femeie de patru ani. N-aveam nici o prietenă. Mă uitam după femei pe stradă sau oriunde le vedeam, însă le priveam fără vreo dorinţă şi cu un sentiment al inutilităţii. Mă masturbam în mod regulat, dar ideea de a avea o relaţie cu o femeie - chiar şi fără implicaţii sexuale - îmi depăşea imaginaţia. Aveam o fiică de şase ani, din afara căsătoriei. Locuia cu maică-sa şi plăteam pensie alimentară. Fusesem căsătorit cu ani în urmă, la vîrsta de 35 de ani. Mariajul durase doi ani şi jumătate. Nevastă-mea a fost cea care a hotărît să divorţăm. Fusesem îndrăgostit o singură dată. Era alcoolică şi a murit la 48 de ani, cînd eu aveam 38. Nevastă-mea fusese cu 12 ani mai tînără decît mine. Cred că şi ea e moartă acum, deşi nu sînt sigur. Mi-a scris cîte o scrisoare lungă, de Crăciun, timp de şase ani după divorţ. Nu i-am răspuns niciodată..."


Ce spun eu: Aceasta carte a fost scoasa si pusa la loc in biblioteca mea de cel putin 30 de ori, cred arata mai terfelita decat manualele mele din clasa 1. Nu am imprumutat-o nimanui si am citit-o cu un exces de zel vecin cu siminteala.
Mi-a placut aerul de vulgaritate emanat dar si sinceritatea cuvintelor. Cartea mi-a creat o senzatie de nuditate spirituala, asemanatoare cu cea pe care am simtit-o in timpul cand eram adolescent si citeam revista Hustler. M-a impresionat modul in care cu delicatete si impudoare, femeile sunt dezbracate si scoase din starea de ascundere, de catre alter ego-ul lui Bukowsky -
Henry Chinaski. Acesta nu este un "killer sentimental", nu uraste femeia si nici nu vrea sa ii puna jugul la gat. Dimpotriva, considera ca fiecare femeie are dreptate si de aceea trece de la una la alta neezitand a-si satisface poftele carnale. Cand nu e beat scrie 20-30 de pagini pe noapte, in restul timpului nu face mai nimic.
Daca ar fi trait, Bukowsky sigur ar fi ras de "savantele" mele constructii de cuvinte: "...dezbracate si scoase din starea de ascundere..."! Da, ar fi ras cu pofta si ar fi spus ca sunt doar un snob intelectual. Probabil ar fi avut dreptate.


10 comentarii:

Alinap spunea...

Mersi mult pentru carte. Abia astept sa o citesc

mace spunea...

Te mai astept pe aici, sper sa iti placa si urmatorele carti prezentate.
Daca doresti o carte anume, poti sa imi spui, o sa incerc sa o gasesc.

Anonim spunea...

Cred ca am sa citesc cu siguranta cartea :)
Si cu ocazia asta iti fac o recomandare,daca nu ai fi citit-o deja, Pascal Bruckner - Luni de fiere
E ok, nu spectaculara, dar ok.
Acum depinde si de asteptarile tale
Si dupa prima impresie si comentariul tau
cred ca "11 minute" , a lui Coelho ar fi o mica replica din perspectiva feminina.
Din sfera belestristicii erotice e ok si "Submarinul Erotic" (poezii) Emil Brumaru (aici cateva versuri http://www.cartearomaneasca.ro/colectii/poezie/f_submarinul.html ).
Sper sa nu bat campii aiurea, insa recomandarea ta o vad ca inscriindu-se in romanul erotic.
Oricum sper sa citesc curand cartea :) si mai comentam dupa :)
alina
PS: zi mi, te rog mai repede ce fel de roman e :)

mace spunea...

Dar nu bati deloc campii.
O sa citesc Luni de fiere (ce titlu interesant!) iar 11 minute e printre primele carti pe care le-am citit (cartea e ok, nu impresionanta, dar ok).
Femei, nu e chiar un roman erotic ( de exemplu personajul principal nu are deloc tangente cu erotismul) dar iti va provoaca puternice trepidatii (eu am fost placut impresionat de "goliciunea" personajelor).
Am vorbit despre Bukowsky pentru ca intr-un moment oarecare l-am asociat cu sade -> am intrat pe bookblog -> m-am lansat intr-o tiriada.
Cat despre poezii, abia astept sa le citesc, dar momentan trebuie sa ma duc la culcare, fiindca ma dor ochii de somn si simt ca sunt incoerent.
A, pana nu uit, am intrat pe blogurile tale si cred ca ar trebuii sa se auda vocea ta mai mult.
Mai vb, tha tha.

Anonim spunea...

milan kundera, "iubiri caraghioase"...ai citit-o?

mace spunea...

Nu, n-am citit-o.

Anonim spunea...

de unde se poate descarca “Cele o suta douazeci de zile ale Sodomei" de sade?

Anonim spunea...

Nu merge :-((...si pe deasupra ma mai trimite (ironie maxima)sa invat Biblia =)) mail: stefan_salaru@yahoo.com ms:-)

Anonim spunea...

Vreau si eu cartea pe mail-madaaurel@yahoo.com.Merci.

Anonim spunea...

as dori si eu cartea Femei - Charles Bukowski, pe adresa de e-mail : andre_deiutza25@yahoo.com
Multumesc anticipat!