marți, 27 mai 2008
luni, 26 mai 2008
Brand new world
Deoarece in lume nu mai exista lacomie, sete de putere, lenevie, prostie, frica, omul are timp destul pentru a patrunde in liniste si fericire tainele universului.
Se impart gratis narcotice pentru a satisface dorintele intunecate ale nemultumitilor.
Inca n-am pierdut cursul principal pe care merge viata si nu traiesc cu spaimele unei constiinte de puritan.
El vede plictiseala din viata sa invaluita intr-o vraja neobisnuita. Vrea sa toceasca, deoarece crede ca poate atinge infailibilitatea unei masini.
Vointa de unitate a modelat masura in care lucrurile devin constiente. Omul a devenit simplu, transparent, niciodata in contradictie cu sine insusi.
Apar televizoarele hipnotice, ele imping multimile spre excese absurde si primejdioase.
Dispretuiesc sensibilitatea, lipsa instinctului sexual si a senzatiei placerii, pozitivismul.
Coruptie
Sleire
Metoda
Naivitate
duminică, 25 mai 2008
Awesome band
And another kickass song:
Iswint 2007
Here are some cool pictures from the last year festival:
A group picture from the field trip, that big iron guy from the background was build in the memory of the heroes from Paulis.
I remember the night when the kickass fireshow was done, although i was massively drunk my body was freezing. The Nations Party was quite cool, but unfortunaley i wasn't paying attention to the presentations (at this party every person or group had to do a short presentation about their country or city), i don't know what the hell i was doing!
See, we like group pictures and for one week, we are almoust like a cult led by charismatic megalomaniacs who put themselves and their churches against the rest of the world. We are apocalyptic visionaries, drunk with lust and power that have physical and sexual control over their followers. Just look at our faces, we are so fierce!
Some good looking girls watching "their" guys playing some ridiculous and poor footbal:
Come on party people, shake it up! I like the victory sign from the guy in the back, it somehow fits the whole picture, the festival itself.
Some people get it, some don't. Live the life of the rich and famous, join the ride, come to Iswint.
sâmbătă, 24 mai 2008
23 mai 2008
" In toate vremurile oamenii s-au increzut mai mult in trup, ca fiind avutul nostru cel mai autentic, forma noastra de existenta cea mai sigura, pe scurt insusi ego-ul nostru, decat s-au increzut in spirit (sau in "suflet", sau in subiect). Nimanui nu i-a trecut vreodata prin minte sa-si ia propiul stomac drept un stomac strain, cumva poate divin: dar pentru parerea ca gandurile noastre ne vin din inspiratii, ca aprecierile ne sunt insuflate de o divinitate, ca instinctele sunt o activitate de penumbra - pentru asemenea inlclinatii si gusturi ale omului exista dovezi in toate varstele omenirii. Acei filozofi si oameni religiosi care aveau in logica si evlavia lor motivul cel mai stringent sa considere trupescul ca o iluzie (si anume o iluzie depasita si parasita) nu au avut incotro si au trebuit sa recunoasca realitatea neplacuta ca trupul nu a disparut. Ce inseamna insa pana la urma puterea credintei? Ar putea fi vorba si despre o credinta prosteasca! Si, la urma urmei, daca aceasta credinta in trup nu este decat continuarea unei concluzii si presupunand ca ar fi vorba de o falsa concluzie, nu este oare un semn de intrebare adresat credibilitatii insesi a spiritului faptul ca el poate astfel deveni cauza unor concluzii false?"
miercuri, 21 mai 2008
Stateam intinsi pe pat
luni, 12 mai 2008
Sentimentul romanesc al isteriei
Inca un articol scris dupa modelul “o
O vanzatoare care zambeste atunci cand iti vinde un produs ce colcaie de eternele si fascinantele E-uri, un intelectual ce si-a curbat mintea incercand sa rezolve probleme presante, si aprozarul - un loc mitic unde te invaluie o blanda si ipocrita caldura umana. Cred ca domnul Cartarescu ar fi trebuit sa scrie un basm postmodern (urmand ideiile de mai sus) deoarece articolul sau este mult prea general si lipsit de consistenta.
Nu cred ca suntem mai isterici decat americanii (de exemplu), poate doar mai patetici si mai pupincuristi, mai prinsi intre oglinzi paralele de jocul complexelor culturale (superioritate, inferioritate, mediocritate). Credem in amerliorarea, poate chiar si metamorfozarea radicala a societatii, vedem mizeria in care traim dar nu avem curajul de a veni in intampinarea realitatii, de a cauta raspunsuri adecvate problemelor pe care le intalnim si de ai incuraja si pe altii sa procedeze la fel. Nu folosim orice ocazie pentru a invata si pentru ne impartasi experientele. Nu avem incredere in fortele propii iar acest lucru genereaza o exasperanta tendinta de a crede ca suntem condamnati sa supravietuim in mars, drept jalnice animale de turma, neputincioase in stiinta traiului drept. De aici, nu mai e mult pana la o gandire stereotipa, gaunoasa: ungurii se ajuta intre ei, tiganii mananca lebede, romanii sug ciorapul marilor licurici, etc.
Probabil ca anii de communism si zbuciumul perioadei postcomuniste au minat si zdruncinat serios trasaturile romanilor. Inteleg ca unii se complac cu idea ca nu sunt atat de importanti oamenii in sine, ci mai degraba circumstantele pe care acestia le traiesc, care difera de la o comunitate la alta. Dar mai deranjant este faptul ca, la fel ca in vremurile copilariei, ne place sa ne jucam de-a v-ati ascunselea, imprumutand doar gesturile si imaginea exterioara a unor mari calitati.
Cei mai buni la acest joc sunt conducatorii nostrii. Desi credem ca sunt niste ticalosi, protejam propia lor stare de bine, deoarece avem nevoie de cat mai multe provocari din partea acestora- starea de explozie despre care vorbeste Cartarescu. Un stimul neplacut care creste in noi pofta de viata.
sâmbătă, 10 mai 2008
Mici experiente de senzualitate
A Tool song for you:
vineri, 9 mai 2008
Despre creativitate
1. Izbucniri de impulsivitate ce puncteaza perioadele de liniste si de repaus.
2. Dovezi de agerime, dar si de extrema naivitate.
3. Mari salturi intre limitele extreme ale responsabilitatii si iresponsabilitatii.
4. Un simt inradacinat al realitatii, impreuna cu o mare doza de fantezie si imaginatie.
5. Perioade alternante de introversiune si extraversiune.
6. Comportament simultan umil si mandru.
7. Androginitate psihologica - fara o adeziune clara la stereotipia rolului sexului.
8. Atitudine rebela si iconoclasta, dar si respectuoasa fata de domeniul de activitate si de istoria sa.
9. Dovezi ca este pasionat de ceea ce face, dar totodata obiectiv fara de propia munca.
10. Amestecarea sentimentelor de suferinta si durere cu voia buna si bucuria.
Interviu cu Mihaly Csikszentmihalyi:
marți, 6 mai 2008
Zilele filmului cubanez
- 5 mai 2008, Minciuni adorabile, 1991, regia Gerardo Chijojano
- 6 mai 2008, Lista de aşteptare, 2000, regia Carlos Tabio
Filmele sunt subtitrate în limba româna. Intrarea este libera.
- 8 mai 2008, Cartierul Cuba (Barrio Cuba), 2005, regia Humberto Solas
Magalis, Ignacio, Vivian, Miguelito şi Santo sunt câteva dintre personajele care populează cartierul Cuba, fiinţe care îşi caută mica porţie de fericire în Havana, care se revoltă împotriva unui destin incert. Realitatea îi loveşte, dar ei nu-şi pierd niciodată speranţa într-un viitor mai bun, de a-şi recupera iubirea, de a se autodepăşi? Este povestea unor luptători ale căror destine se intersectează într-un mozaic de emoţii şi sentimente, uneori contradictorii, mereu oneste. Filmul este, de asemenea, povestea unei ţări într-un anume moment. Revoluţia e acum departe. Se pune problema supravieţuirii şi, deşi e greu s-o faci cu demnitate, ei încearcă.
-9 mai 2008, Epoca nebună(La edad de la peseta), 2006, regia Pavel G
În Havana anului 1958 o familie compusa din Alicia si fiul ei, Samuel, de zece ani, revine, dupa ultimele deceptii amoroase ale tinerei si nesigurei mame în Violetei, bunica materna a baiatului. Aici se confrunta cu respingerea doamnei cu multe manii si putin dispusa sa împarta spatiul ei privat cu cineva.Bunica, interpretata de consacrata actrita spaniola Mercedes Sampietro si Samuel, de copilul Iván Carreira, ne introduc în lumea plina de contradictii a doua generatii distante, confruntate în abruptul si nelinistitorul univers al adolescentei