Subscribe

duminică, 9 martie 2008

Fotografia zilei












Dumnezeu s-a hotarat sa faca putina curatenie oferindu-i naturii puteri nelimitate.
Doamna apasa pe butonul escape aruncandu-va in haul fara de sfarsit.
Mainele noastre sunt legate, iar politica firmei va cere sa parasiti demn aceasta lume.
Si totusi, despre ce firma vorbim aici, cine suntem noi?
Inca de la creearea pamantului (aproximativ 6000 de ani in urma), cu mandrie ne putem numi administratorii acestui parc zoologic suprapopulat.
Suntem organizati intr-o societate de capitaluri, in care asociaţii răspund pentru pierderile societăţii, doar în limita acţiunilor deţinute. Altfel spus, biserica noastra (suntem mai mult decat o societate pe actiuni) nu poate pierde mai mult decât a investit.

9 comentarii:

Alexandra Cota spunea...

nu stiu ce sa cred...poate n-am inteles bine :-? dar daca nu ma insel...conform ultimelor cercetari pamantul ar avea 4.54 miliarde de ani :)) si chiar specia umana se presupune ca ar fi aparut acu vreo 200.000 de ani... nu stiu exact cu 6000 la ce te-ai referit :-?
adevarul este...ca nu noi am investit...ci altii (Altul, Marele Anonim)...and they plan to cash in...see how their investment has grown...

mace spunea...

Iti spun pe mess cum stau lucrurile :))
Ai observat ca nu cred in astfel de bazaconii,nu?
Cand pisica nu este acasa, soarecii joaca pe masa.

Anonim spunea...

doar in limita actiunilor detinute zici, huh?? eroare judiciara ( sau financiara ), actiunile se depreciaza in timp, nu imi mai iese rationamentul...:( dar iti pot dovedi ca o data ajunsi la faliment, pierdem mai mult decat am investit...pierdem tot, ori noi, la vremea aceea, nu am investit chiar tot, tot, nu? ...

mace spunea...

Cred ca ai dreptate, dar eu altceva vroiam sa spun. De fapt nu mai stiu ce vroiam sa spun, a trecut atat de mult timp de cand am scris articolul! Probabil ma refeream la umanitate - investitie profitabila, de la Adam care de abia putea sa isi acopere partile intime la ipodurile de ultima generatie, omul a creat valoare. Dar si la pastorul ei- biserica, cea care nu poate da faliment deoarece iese tot timpul pe plus. Nu prea ma pricep eu la economie (nici examenul nu mi l-am luat), dar la arat campii sunt sublim :D. si de curiozitate, care ioana?

Anonim spunea...

si totusi, ceea ce incerci sa reconstitui acum nu e deloc acelasi lucru pe care incercai sa il transpui atunci, pentru ca din articolul tau nu reiese ce mi-ai zis...in 22 mai...nu crezi ca lui adam ii era mai bine cand NU incerca sa isi acopere partile intime?? asa, statea bine in iarba, iar aici ne chinuim sa producem "ipoduri",sa ne mascam ...goliciunea..asta e valoarea pe care umanitatea a creat-o? cat despre partea cu economia, credeam ca iti dai seama...ca raspund in aceeasi termeni pe care tu insuti i-ai folosit.si...daca iti zic numele intreg te ajuta la ceva? oricum nu ma cunosti...sau cum altfel as putea raspunde la intrebarea "care ioana"?

mace spunea...

1)Intrebarea daca Adam era pudic sau impudic o las pe mana celor care scriu la o revista pentru gay, probabil ca acestia si l-ar imagina ascultand muzica la ipod in curul gol.
2)Pana si bunul salbatic din timpuri imemoriale isi masca goliciunea. Omul nu poate fi decat duplicitar. Chiar si cand rostesc propozitia de mai inainte sunt duplicitar.
3)Intrebarea "care ioana?" e destul de imbecila.
4)Fiind purece, nu mestec suficient o singura idee. Nu iti pot da raspunsuri prea coerente dar daca vrei vorbim despre ce am scris in ultima perioada. Eu incerc sa creez ceva, asa ca nu am timp sa fiu si critic. Privesc foarte amuzat tot ce am scris pana acum.

Anonim spunea...

devii stupid. 1)Adam era impudic pana a muscat Eva din mar. de atunci a devenit si omul duplicitar. 2)nu e nevoie sa imi dai raspunsuri in legetura cu creatiile tale anterioare, eu am pus un comment la intamplare 3)e bine sa iti privesti scrierile si cu un ochi critic 4) intrebare retorica: cum nu mesteci indeajuns o idee, nu ti se pare ca refuzi sa vezi esenta ei?

mace spunea...

Iar eu taxez comenturile puse la intamplare, faptul ca nu e nevoie nu inseamna nimic. "dar iti pot dovedi ca o data ajunsi la faliment, pierdem mai mult decat am investit", mai poti sa faci asta?

Anonim spunea...

bineinteles, in masura in care intelegi ce vreau sa spun. e un fel de "monodeism voluntar la inceput, patologic pe urma". investesti "intelept" mai intai, speculatiile tale ar putea ramane simple himere.si apoi te avanti. cine a stiut vreodata ce e autocontrolul? e contra fiintei umane...revenind la investitii, te dai cu totul...pana ajungi la faliment..sau falimentul te ajunge pe tine...de fapt, intreaga viata e o simpla investitie, te-ai prins?
P.S.exista doua imbolduri care te imping sa"taxezi" comentariile puse la intamplare: fie din bunavointa de a da explicatii suplimentare,fie din aroganta,spre a surprinde. "taxarea" ta nu mi s-a parut tocmai pertinenta
P.P.S.imi cer scuze pentru lipsa mea de ordine in ceea ce spun [scriu], abstractizare si alte cele.