Subscribe

luni, 3 martie 2008

Oameni care intra in concasor

De mult timp vroiam sa vad un film bun din perioada interbelica iar astazi m-am uitat la Metropolis (click aici pentru download).
Metropolis este numele unui oras al viitorului in care muncitorii traiesc mult sub suprafata pamantului iar la suprafata, stapanii lor se bucura de privilegiul de a nu munci. Acestia din urma, ii cer unui cercetator nebun sa creeze omul viitorului, adica omul robot.
Mesajul filmului are un pronuntat caracter social: "Mediatorul dintre minte si maini trebuie sa fie inima".
Pe timpul "capitalismului salbatic", au existat momente cand oamenii au vrut sa distruga masinile si sa rastoarne ordinea existenta. Istoria a aratat ca nu aceasta este calea ce trebuie urmata, deoarece nu exista revolutii ci doar schimbari de conducatori.
Probabil ca acest film a fost creat pentru a combate comunismul, care se infiltra din ce in ce mai adanc intr-o Germanie ravasita de primul razboi mondial.

Un comentariu:

Alexandra Cota spunea...

technology is a bitch :p it will take over the world one day :)) controled by certain humans of course... nu sunt de parere ca tehnologia va obtine hegemonia pentru simplul fapt ca nu pot considera posibilitatea aparitiei unor sentimente, planuri concrete si "motivatia" :)) unless there are people behind them. Dar daca stam bine sa ne gandim...in ziua de azi...nu e greu sa stergi un numar considerabil de oameni de pe fata pamantului cu ajutorul unui virus bine "plantat"...