Subscribe

Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

miercuri, 13 februarie 2008

Trecut si viitor

Scormonind prin caietele mele am dat peste urmatoarea fraza:

“Femeia pentru a intarzia momentul deciziei, isi lasa bratul ca pe un lucru neinsufletit, intre mainile unui barbat, care isi manifesta atractia prin propuneri transparente.”

Si inca una:

“Chipul lui lua acea infatisare indaratnica pe care ea o recunoastea si pe alte chipuri de barbati, singura infatisare care-i facea sa semene intre ei pe toti acesti nebuni care se ascund sub masca intelepciunii, pana in clipa cand, invinsi de spaime, se arunca cu deznadejde catre un trup de femeie, ca sa ingroape in el, fara dorinta, vedeniile infricosatoare iscate din singuratate si din noapte.”

Din inima intunericului aceste cuvinte vin spre mine, as vrea sa le ard pe rug fiindca mi se par prea dureroase, prea tiranice. Dar ele descriu atat de bine realitatea, daca nu ma credeti va rog sa va uitati la “concurs cu cine facem sex vineri seara” , iar dupa aceea sa cititi si comentariile (majoritatea dintre ele apartin unor persoane stupide care pe deasupra mai si sufera de masturbare cronica).

9 comentarii:

Alexandra Cota spunea...

totusi....tu ce opinezi despre ruxa?

mace spunea...

In ciuda limbajului meu taios, nu o critic pe ruxa (nu stiam ca asa o cheama), chiar daca e actrita si a fost platita pentru prestatia ei, apreciez faptul ca a vorbit deschis. Multe dintre ideile exprimate de ea sunt elementare (iar unele sunt chiar triviale: de genul tine-ti femeia regulata si prost incaltata) dar este bine sa ne fie reamintite din cand in cand. Oamenii se pare ca sufera de amnezie, vechile "lectii" sunt mereu uitate.
Ma simt atras de subiectele controversate, si prin articolele mele vreau sa provoc reactii puternice.
Cred ca acesta a fost si scopul viralului: sa-i faca pe oameni sa-si spuna parerile (bineinteles, nici partea financiara nu trebuie neglijata), si eventual sa-i incurajeze sa faca mai mult sex (la capitolul acesta, se pare ca statisticile sunt nefavorabile romanilor).
Imi las imaginatia sa zburde, chiar daca uneori creez propozitii greu digerabile. imi asum acest risc.

Alexandra Cota spunea...

nu stiam ca romanii stau prost cu frecventa actului sexual :)) da...am inceput si noi sa nu mai avem timp de nimic. Mie mi se pare fascinanta fata din clip :-? there's something amazing about her :)) au ales-o bine...in scopul asta...daca puneau o vampa acolo...aveau altfel de raspunsuri...mi se pare ca ea ar fi reusit sa atraga si partea intelectuala a "publicului" masculin...chiar daca acestia nu s-ar fi apucat sa scrie acolo..."papusha...lasa si mie un nr de telefon..." dar in gandul lor macar...:D sincer ma asteptam la mai multe propuneri de genul asta...josnice. am citit cateva commenturi, nu toate...dar am remarcat ca nu erau asa de multe...majoritatea se refereau sanatatea ei mintala ori aclamau indrazneala. in orice caz...astept sa vad ziua in care o tipa asa ca ea...se va oferi gratuit pe internet...for real.

mace spunea...

Sincer, pe mine nu m-a atras in sensul carnal al cuvantului, nu fac aceasta afirmatie fiindca vreau sa par superior: in sensul ca eu sunt mai destept decat toti tipii care "s-au lasat furati de peisaj".
Nietzsche spunea ca astfel de femei au fost intotdeuna incantarea tuturor spiritelor masculine profunde, foarte tensionate, a caror viata este incarcata de mari responsabilitati. Poate ca are dreptate. Nu am stat sa vad ce reactie a avut partea intelectuala (ce aer desuet are acest cuvant!), dar presupun ca au fost prea lasi pentru a avea o reactie. Eu astept ziua cand o tipa mi se va oferi mie gratuit pe internet, dar fiindca acest lucru este destul de complicat ma indrept catre alte departari.

Alexandra Cota spunea...

tot la vorba mea ajunge...it's all about the SEX :)) e cea mai usoara metoda de manipulare...pentru ca e vorba despre niste instincte...de ceva pur biologic care nu poate fi controlat...cel putin nu fara multa munca. Cand hormonii patineaza in voie...si apare o astfel de manifestare intr-un mod atat de public...e clar ca nu va trece neobservata. Ei...nu stiu daca sa fiu de acord cu Nietzsche on this one...se refera la femeile care stiu prea bine ce pot sa ofere si vor sa se limiteze la ce stiu cel mai bine sa ofere?

mace spunea...

Dar vad ca vorbesti destul de mult despre sex, nu uita sa il practici si in viata reala (mai bine zis nu cauta un simulacru, apropierea fizica este infinit mai frumoasa). De fapt, acuma nu cred ca vorbesc cu tine (in fond, nici nu te cunosc) ci mai degraba cu cei care citesc minunata noastra discutie. Da, in mod sigur nu vorbesc cu tine si aproape ca ai dreptate cand spui ca "it's all about sex". Pentru mine sexul (cat de des folosesc acest cuvant!) este asemanator cu scrisul in sensul ca trebuie sa il practici cat mai des si cat mai bine fara insa a elimina spontaneitatea, naturaletea, romantismul si dorinta de comuniune. Deci, echilibru pe muchia cutitului, asa e viata.
Nietzsche nu cred ca aprecia foarte mult femeia, iar acest lucru este oarecum scuzabil daca te gandesti in ce secol a trait el. Explicatia ta este mai mult decat plauzibila, cred ca pus punctul pe tzi.

Alexandra Cota spunea...

oh...i wouldn't know about that...never done it, really :D just see the commercial purposes of it. N-am mai auzit comparatia cu scrisul niciodata...atunci...inseamna ca e doar un exercitiu... Cred ca un om devine decently good at anything if he practices enough. Da, nimic nu inlocuieste harul si vocatia...dar nu poti sa nu progresezi.
Eu vorbesc foarte specific...cu tine. Se vede prin limbajul tau atragator ca esti in continuare foarte grijuliu cu nevoile "marelui public". As it should be, ca doar e blogul tau.
FEMEIA trebuie apreciata in orice secol...si nimic nu poate sa o inlocuiasca asa ca entitate. Poezia...filozofia...stiinta? toate feminine....orice substitut ii gasesti...nu poti estompa decat partea fizica...and i surely can't tell why anyone would like to do that :)) ceva trebuie sa fie...acea prezenta feminina din viata oricarui barbat. Si tot la fel de inselatoare si neiertatoare sunt si acestea. Poate te scutesc de capacitatile lor intelectuale limitate...pe care nu inceteaza sa le demonstreze...femeia ca fiinta biologica.
Acum am deviat putin...putin mai mult...dar in orice caz...ceva am zis.

mace spunea...

Aleash, iti multumesc sincer pentru cuvintele tale desustinere. Din pacate nu pot sa iti raspund imediat la comentarii fiindca a inceput facultatea, particip la 2 programe extrascolare importante si incerc sa fiu fresh postand artiole seducatoare.
Femeia ca fiinta biologica! Asta nu am mai auzit, as vrea sa dezvolti ideea.
De asemenea, daca nu te superi as vrea sa creez un articol alaturand fragmente din comentariile tale + comentariile mele. Cred ca ar iesi ceva interesant, ce zici?
O sa ma gandesc la ideile tale, dar acuma trebuie sa fac nani nani.
Ma bucur ca pot purta astfel de discutii captivante cu tine.

Alexandra Cota spunea...

ai consimtamantul meu :p atata timp cat se pastreaza contextul si inlantuirea cronologica...si se precizeaza tema...ar trebui sa iasa ceva bun din toate cele.
Succes cu facultatea si proiectele tale :p cu proxima ocazie imi voi expune viziunea asupra...femeii!